homepage Wim Meuldijk

home
biografie
werken
impressies
foto's
film-materiaal

Henk Votel, Rats in de TV-serie 'Rats en Repel en Lollipop'Ik heb Wim leren kennen in 1962 en wel met de T.V.series Rats en Repel en Lollipop onder regie van Frits Butzelaar. Het was een enig verhaal over twee mannetjes die hun melodietje verloren hadden. Ik had veel plezier in de rol van Rats. Het waren goeie teksten waar ik als acteur lekker mee uit de voeten kon. Wim kwam ook altijd even kijken op de set om een praatje te maken en om te zien hoe het ging met de opnamen. Als hij iets niet goed vond dan zei hij dat ook en dat vond ik persoonlijk prettig.

Na deze serie hebben wij elkaar een paar jaar niet meer gezien totdat ik een telefoontje kreeg voor een rol in 'Pipo en de Piraten van toen'. De rol die hij voor mij had geschreven was enig om te doen. Ik speelde samen met Johan Boskamp. Wat hebben wij een lol gehad samen, dankzij Wim.

Daarna was het weer een poosje stil en hopla: weer een telefoontje voor een rol in 'Pipo en de Lachplaneet' onder regie van Paul Cammermans. Nu speelde ik de rol van Ben Ziene. Wat was dat heerlijk om te spelen met rake komische teksten.

Beste Wim ik wil je bedanken voor de fijne rollen die ik uit jouw hand heb mogen spelen, en ik hoop je nog eens een keertje te ontmoeten.

Liefs van je fan Henk Votel en tot ziens

p.s. bovenstaand een foto van mij als Rats en regisseur Frits Butzelaar.