homepage Wim Meuldijk

home
biografie
werken
impressies
foto's
film-materiaal

Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagt....

Begin 2005 is Meuldijk hard aan het werk is aan zowel een Pipo-serie met nieuwe vijf-minuten verhaaltjes, 'dag vogels, dag bloemen', als aan een nieuwe Pipo-film die als werktitel 'Pipo en de waterlanders' heeft. Vanuit Spanje stuurt hij per email voortdurend zijn ideeťn aan dochter Belinda, agente Bianca Oelsnitz en de regisseur van Pipo en de P p parelridder, Martin Lagestee.

Alledrie doen deze op hun manier hun best om zowel de serie als de nieuwe film onder te brengen. Overal is belangstellling, maar de financiŽle mogelijkheden in een wereld die vraagt om pakket-programmering en internationaal afzetgebied, zijn beperkt. Meuldijk besluit om desnoods maar weer voor Sesam-straat te gaan werken: een kinderserie waarvoor hij jarenlang, in alle anonimiteit, teskten aan geleverd heeft. De mensen die met Meuldijk aan de P P parelridder hebben gewerkt, zijn de schrijver echter niet vergeten.

Zo is het idee ontstaan om van Meuldijk een ridder te maken, een ridder in de orde van de Nederlandse leeuw. In het diepste geheim is de gemeente Blaricum, waar ex-vrouw Els woont, betrokken bij het verzoek aan het Koninklijk huis. Op 16 Juni 2005, ongeveer een maand nadat hij voor besprekingen naar Nederland is gevlogen, wordt Meuldijk overgehaald om de bruiloft van zijn manager Bianca bij te wonen.

Ondanks zijn gezonde afkeer van alles wat met officiŽle gelegenheden te maken heeft, trekt de schrijver toch zijn beste jasje aan en rijdt met Belinda naar het gemeentehuis van Blaricum, alwaar een hele zaal vol vrienden en familie klaar zit. Agente Bianca zit in een bruidsjurk met een onbekende man aan haar arm op een hoge stoel. Zelfs als Pipo de Clown ( Joep Dorren ) de zaal in komt en zich tot Meudijk richt, denkt hij nog steeds dat dit onderdeel van de huwelijkplechtigheid is. Maar als ook de burgemeester van Blaricum hem dan begint toe te spreken, beseft Meuldijk dat dit een ander soort ceremonie is, en dat hŪj daarvan het middelpunt is.

Het is hem in een keer duidelijk waarom er zoveel belangstelling vanuit de pers is voor dit gebeuren. s' Avonds is op televisie te zien hoe Meuldijk zijn lintje opgespeld krijgt, omringd door vrienden en familie. Het is een grote eer, en de medaille en het lintje hangen vanaf die dag in een fotolijstje vlakbij zijn bureau, waar hij zoals altijd, iedere dag, aan Pipo werkt.