homepage Wim Meuldijk

home
biografie
werken
impressies
foto's
film-materiaal

De toekomst van Pipo


Op 17 Februari 2008 wordt er een herdenkingsdienst gehouden voor Wim Meuldijk in Kasteel Groeneveld in Baarn : de locatie van vele Pipo-opnames in de jaren zestig. Bij het kasteel ligt ook nog steeds het 'Pipo-bruggetje': een smal bruggetje waarover de woonwagen destijds kwam aanrijden tijdens de leader van 'dag vogels, dag bloemen'... De herdenking wordt bijgewoond door vele acteurs, actrices en medewerkers van de oude Pipo-series. Zo is er de eerste Mammaloe: Christel Adelaar, en de man die voor vrijwel alle Pipo-muziek zorgde : Joop Reynolds. Ook de ontroerende, zeer geliefde Petra van toen : Marjoleintje Knap ( zie haar impressie op deze site, over die tijd en haar kinderrol )en de nieuwe Pipo : Joep Dorren. Mark en Belinda Meuldijk hebben een korte film samengesteld van intervieuws en beelden van vroeger. Vrienden, familie en oude vakgenoten zien de schrijver met zijn zelfgebouwde woonwagen, trots poserend in langvervlogen tijden.

"Pipo verliet het circus om de wijde wereld in te trekken. Mijn vader verliet de maatschappij om zijn eigen wijde wereld te maken," verteld Belinda wijzend naar het kluizenaarsbestaan dat de schrijver er na het succes van Pipo op nahield. "Hij hield niet van afscheid nemen. Ook dit feestje zou hij verlaten zonder gedag te zeggen. Stilletjes, zonder Pipolied, zonder fade-out. Daarom concludeer ik dat hij, zoals altijd, geen afscheid heeft genomen, maar in een ander land is, waar de telefoonverbinding niet al te best is. De woonwagen is op weg naar een nieuw avontuur. Jipsekee-joepie !"

En zo gezegd, zo gedaan. Op deze site, gemaakt ter ere van de 80ste verjaardag van Wim Meuldijk en na zijn dood verder aangevuld door zijn familie en vrienden, zal in de toekomst regelmatig konde worden gedaan van de verdere avonturen van zijn grootste creatie: de onsterfelijke Pipo de Clown.

In Januari 2008 zijn de contracten voor de Pipo de musical ondertekend.

Raymond Aerts en Gerard Cornelissen zullen de Pipo Musical : 'Pipo en de Gestolen Stem' in het seizoen 2009/2010 op de planken brengen in de Nederlandse theaters.

De Pipo-series "Pipo en het grachtengeheim' 'Pipo en de Noorderzon', 'Pipo en de Lachplaneet'en "Pipo en de Bosbas' worden op dvd uitgegeven door Bridge Entertainment vanaf het winterseizoen 2007.

Er komen Pipo-dekbedovertrekken van de firma Prasiga o.a. bij Neckermann, voorzien van de orginele, vanaf 1958 door Wim Meuldijk gemaakte Pipo-tekeningen. Deze tekeningen maakte Meuldijk - van oorsprong immers striptekenaar - al in de begin-periode van Pipo, om het karakter, de kleding en de mimiek van de Clown te bepalen. Naar aanleiding hiervan ontstond Pipo zoals we hem kennen van de televisie.

Pipo-boeken - zowel de oude avonturen als het verhaal van de musical : "Pipo en de Gestolen Stem' komen vanaf voorjaar 2009 in de winkel.